“Met een idee krijg je een beter gesprek.”

Ik ben bij LOS omdat ik graag gevarieerd werk doe en het leuk vind om nieuwe dingen te ontwikkelen die voor onze opdrachtgevers en de samenleving interessant zijn. 

Mijn drijfveer is nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar de fysieke mogelijkheden van een plek of een gebied, naar de mensen die zo’n plek gebruiken of gaan gebruiken en naar de drijfveren van de bestuurders en ambtenaren die meestal onze opdrachtgevers zijn. 

Het geeft mij energie als de bijdrage die ik lever, mensen in beweging brengt. Als ze voortgaan met die inbreng. Ik pas het beste bij mensen die het leuk vinden om geïnspireerd te worden en een beetje experiment niet schuwen om hun doelen te bereiken.

Ik verdiep me in grote ruimtelijke vraagstukken van deze tijd zoals de energietransitie, de woningbouw en de doorwerking van technologie en kennis in de fysieke leefomgeving. De inzichten deel ik met mijn collega’s en opdrachtgevers, gebruik ik in projecten en zo nu en dan zwengel ik er discussies over aan. 

Mijn werkervaring ligt breed in de fysieke leefomgeving. Van een visie op de Noordzee tot de klimaatrobuuste inrichting van een doodgewoon straatje in een woonwijk. En van een omgevingsvisie voor het centrum van Hengelo, tot stedenbouwkundige randvoorwaarden voor een wooncomplex in Zoetermeer.    

Hans van Kempen

Landschapsarchitect +31 6 23 359 112