“Ruimte maak je zodat plekken kunnen ontstaan.” 

Als senior geregistreerd stedenbouwkundige bij LOS vind ik het prachtig dat mijn vak me de kans geeft om de wereld om me heen een beetje beter te maken. Mijn unieke positie stelt me in staat om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefomgeving. Mijn rol als ontwerper gaat verder dan alleen het verfraaien; ik zie het als mijn taak om de leefomgeving als geheel te verbeteren, mooier, functioneler, aangenamer en duurzamer te maken.

In mijn projecten breng ik volop ambitie in, maar houdt daarbij een realistische blik op de uitwerking van het ontwerp. Dit doe ik door mezelf tijdens het ontwerpproces voortdurend af te vragen hoe het ontwerp in de praktijk zal werken. Mijn kracht ligt in complexe vraagstukken waar zowel de inhoud als het proces uitdagingen vormen. Daar haal ik energie uit en daar kan ik van toegevoegde waarde zijn en impact maken. Mijn expertise ligt in stedenbouwkundige gebiedsvisies, masterplannen, herstructureringsplannen, verkavelingsplannen en centrumplannen, zowel in stedelijke als landschappelijke omgevingen, altijd met de focus op ontwikkeling. Hoe kan het beter?

Een goed ontwerp integreert en inspireert, maar het komt pas echt tot zijn recht als het leidt tot tastbare resultaten. Als senior projectleider ben ik in de positie om dat te bereiken door te inspireren en een duidelijke koers uit te zetten. Ik zorg ervoor dat mensen in hun kracht staan en de vrijheid en het vertrouwen voelen om actief mee te denken. Een succesvol plan maak je immers niet alleen; het draait niet om mijn ego, maar om het resultaat. Dat is wat telt!

Ik heb een nieuwsgierige houding en een can-do mentaliteit, en voel me ondanks het feit dat ik twee stedenbouwkundig opleidingen heb afgerond en dat ik sinds 2008 full-time werkzaam ben in het vakgebied nog steeds een jonge hond die vol energie en enthousiasme zit. Doordat ik enkele jaren als stedenbouwkundige bij de gemeente Den Haag en de gemeente ’s-Hertogenbosch gewerkt heb, heb ik bovendien inzicht in de dynamiek binnen gemeenteland. Hierdoor kan ik onze opdrachtgevers nog beter een op maat gesneden advies geven. 

Peter Droog

Stedenbouwkundige ‭+31 6 43 000 516‬