“De stad wordt leuk daar waar het misgaat.” - Bjarne Mastenbroek

Met mijn werk wil ik een bijdrage leveren aan duurzame en toekomstbestendige ontwikkelingen, waarin mensen zich thuis voelen en waar het prettig wonen of verblijven is. En hoewel we graag alles willen plannen, wordt een stad of plek eigenlijk pas echt interessant doordat ongeplande ontwikkelingen een plek vinden. Het oplossen van complexe puzzels om tot een geslaagde integrale oplossing te komen maakt het werk voor mij uitdagend en leuk.

Ik ga graag samen op zoek naar een beeld dat het verhaal het beste vangt. Van snelle schetsen tot aan detailuitwerkingen weet ik een verhaal te vertellen.

Deze manier van werken is ontstaan tijdens mijn opleiding bouwkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen en aansluitend TU Eindhoven waar ik ben afgestudeerd als architect. Vervolgens heb ik dit verder doorontwikkeld tijdens mijn werk in België als projectarchitect en mijn werk als stedenbouwkundig ontwerper sinds 2015 bij LOS. De combinatie van architectuur en stedenbouw helpt mij om snel te kunnen schakelen tussen de verschillende schaalniveaus. Dit ervaar ik als een meerwaarde in de projecten waar ik aan werk.

Naast mijn werk bij LOS probeer ik zoveel mogelijk buiten te zijn en lekker actief de natuur in te gaan. Ik hou ervan om dingen te maken en dan het liefst op een duurzame manier, bijvoorbeeld van restproducten. Kortom; mijn creativiteit staat nooit stil.

Marloes Everts

Stedenbouwkundig Ontwerper, Architect ‭+31 6 33 138 932‬