“De kleur van verbinding is groen.”

Voor mij is de voortdurende uitdaging om de omgeving groener en aantrekkelijker te maken. Als landschapsarchitect bekijk ik de wereld door een groene bril en met mijn enthousiasme probeer ik anderen te inspireren en de voordelen van een groene omgeving in te laten zien. 

Om tot een gedragen resultaat te komen is het essentieel om verbinding te maken met de mensen voor wie wij ontwerpen. Het begrijpen van de gebruikers is voor mij essentieel. Iedereen moet zich gehoord en comfortabel voelen in het ontwerpproces. Door samen na te denken over de mogelijkheden, ben ik ervan overtuigd dat mensen zich meer verbonden gaan voelen met hun omgeving.

Zelf ben ik sterk betrokken bij alles om me heen, zowel binnen als buiten mijn werk. Met een druk sociaal leven en van nature als organisator, krijg ik energie van deze betrokkenheid! 

Deze overtuiging heeft mij bijvoorbeeld geïnspireerd om mijn eigen straat te vergroenen, met een resultaat waar iedereen blij mee is. Een positieve en leuke sfeer draagt bij aan creativiteit en een goede samenwerking.

In mijn projecten en binnen het team van LOS kan ik deze eigenschappen goed combineren.

Het komt terug in alle schaalniveaus; van inrichtingsplannen openbare ruimte, en herstructureringsopgaven tot omgevingsvisies. 

Samenwerken aan een groene, aantrekkelijke toekomst is dus niet alleen mijn werk; het is mijn passie. Laten we samen een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. 

Loes van Schie

Landschapsarchitect ‭+31 6 23 892 044‬