“Waarom moeilijk doen als het ook samen kan.”- Loesje

Mijn passie voor stedenbouw en het ontwerpen van onze leefomgeving begon al vroeg. Van kinds af aan hield ik er al van om creatief bezig te zijn. Zo tekende ik plattegronden van ons dorp, met de verschillende straten en woningen waar vrienden en familie woonden, waar we speelden, sporten en wat voor natuur er in de omgeving was. Later rondde ik de studie Urban Design af en ging aan de slag als ruimtelijk ontwerper bij LOS. Het mooiste aspect van werken in het stedenbouwkundig domein vind ik dat we echt impact kunnen maken in onze leefomgeving. We hebben de kans om onze leefomgeving samen te verbeteren en als ontwerper kan ik hieraan mijn steentje bijdragen.

Binnen LOS heb ik al aan veel verschillende projecten mogen werken op verschillende schaalniveaus, van omgevingsvisies, stedelijke ontwikkeling en woningbouwplannen tot gedetailleerde inrichtingsplannen. Maar het ontwerpen op de lagere schaal spreekt mij het meeste aan. Een concept of visie vertalen naar een gedetailleerd ontwerp vind ik het mooiste om te doen! Zo kunnen de kwaliteiten, sfeer en identiteit van een plek landen in een gedetailleerd ontwerp en tot op het laagste detail(niveau) worden uitgewerkt. Zo wordt echt nagedacht vanuit de ogen van de gebruiker en wordt bepaald hoe het ontwerp precies werkt en hoe het er in werkelijkheid uit gaat zien.

Samen met collega’s, opdrachtgevers, stakeholders en bewoners toewerken naar een breed gedragen ontwerp, daar krijg ik echt energie van! Door écht te luisteren en een open houding, maar ook realistisch te zijn zorg ik ervoor dat de juiste verwachtingen worden geschept en de verschillende belangen, zo goed als mogelijk, worden meegenomen. De verbindende rol als ontwerper, waarbij verschillende perspectieven, kennis en ervaring samengebracht worden, zorgt ervoor dat we samen toewerken naar een leefomgeving die aansluit bij de behoefte en wensen van de gebruiker. Waarom moeilijk doen als het ook samen kan!

Anita Timmermans

Stedenbouwkundig Ontwerper +31 (0)73 – 711 37 70