OpenContent

“Goede ideeën ontstaan door elkaar vragen te stellen.” 

Daar krijg ik energie van. Elkaars ideeën verder brengen door er iets aan toe te voegen. 1 + 1 = 3. Ik denk dat wij als ruimtelijk ontwerpers alleen goede visies en plannen kunnen maken als we in goede verbinding staan met de mensen die ergens wonen of werken. De mensen die het gebied kennen als hun broekzak en er dagelijks komen. Ik probeer mijn kennis en expertise altijd te combineren met hun lokale kennis en ervaringen en zo tot plannen te komen die impact hebben en waarden toevoegen. En daarom zit ik bij LOS zo goed op mijn plek. Ruimte maak je samen. 

Ik studeerde eerst Planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, later voegde ik de master Stedenbouw aan de Academie van Tilburg daar aan toe. De beleidsmatige kant vanuit de universiteit en de ontwerphouding vanuit de academie combineer ik in mijn werk. Ik ga op zoek naar een strategisch verbindend verhaal en vertaal dat vervolgens samen met collega’s consequent door naar een ontwerp voor de ruimte. Dat kenmerkt mijn werkwijze. 

Ook in mijn vrije tijd speelt ruimte een belangrijke rol. Het liefst ga ik met mijn vriendin en zoontjes de bergen in. “The mountains are calling”. De ruimtelijke dimensies van de bergen werken bevrijdend voor mijn lichaam en geest. Ook van een levendig stadspleintje met de ideale afmetingen kan ik erg blij worden. Bij uitstek een plek waar ontmoetingen plaats vinden en nieuwe ideeën ontstaan!  

Jasper Vlek

Stedenbouwkundige, Planoloog +31 6 42 299 142