OpenContent

“Toekomst en verleden beginnen in het heden.” - Jules Deelder

Als ontwerper zet ik mij in om onze leefomgeving een stukje mooier te maken. We leven in een tijd waarin we staan voor grote maatschappelijke opgaves, denk aan: een gezonde leefomgeving, klimaatadaptatie, circulaire economie, een geschikte woning voor iedereen, etc. Opgaves die vragen om nieuwe ideeën en ontwerpkracht. Ik werk aan ruimtelijke opgaves op verschillende schaalniveaus: van een wijkvisie tot aan de straatstenen op een plein. Ontwerpen is voor mij een manier om een verhaal te vertellen over een plek. Met ideeën kun je de toekomstige leefomgeving vormgeven en bepalen wat de betekenis, identiteit en sfeer van een gebied gaat worden. Het inspireren, overtuigen en samenwerken met verschillende partijen is hierbij belangrijk om samen tot een mooi en breed gedragen plan te komen. 

Mijn sterke eigenschappen zijn: samenwerken, analyseren, ontwerpen op detailniveau en dingen bedenken. Binnen LOS heb ik mij gespecialiseerd in het ontwerpen van Het meubilair van de stad. Dit zijn speciale op maat ontwerpen objecten, denk aan; een pergola, een waterelement, bankjes en hekwerken. Elementen waarmee je de identiteit en sfeer van een plek kunt creëren en beleven. Hoe een object voelt, ruikt en eruitziet is voor mij belangrijk. De samenhang tussen vorm, gebruik en materiaal is hierbij cruciaal. 

Ik ben een ontwerper met een achtergrond in Interieur Architectuur en Urban Design. Na mijn  studie Urban and Regional Planning (BBE) aan de NHTV in Breda heb ik mijn Master of Interior Architecture (MIA) aan het Sandberg Instituut in Amsterdam afgerond. Ook studeerde ik een jaar Inter-Architecture aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij LOS.

Hein van Duppen

Ruimtelijk Ontwerper, Kunstenaar +31 (0)73 – 711 37 70