“Als iemand echt van de natuur houdt, vindt men overal schoonheid.” - Vincent van Gogh

Iedere werkdag begint met een wandeling in de ochtend; lekker even een rondje door het groen aan de rand van Eindhoven. De natuurlijke omgeving ziet er iedere dag anders uit, het weer, de seizoenen, kleur van het licht, de geluiden en mijn eigen mindset zorgen dat het iedere keer weer net even anders is. Hier kan ik echt van genieten. Daarom werk ik ook graag als landschapsontwerper. Ik kan iets ontwerpen waar veel mensen gebruik van kunnen maken, ieder op hun eigen manier. De een fietst er snel doorheen, de ander gaat lekker wandelen, sporten of de hond uitlaten. Wij maken een ruimte en de gebruikers maken het een plek.

Ik kwam in 2021 bij LOS werken als stagiair en ben hierna gebleven als landschapsontwerper na afronding van mijn studie landschapsarchitectuur in Wageningen. Werken bij LOS maakt dat ik kan samenwerken in een erg gezellig en hardwerkend team. Verschillende schaalniveaus komen aan bod, van visies op grote schaal tot detailontwerp op kleine schaal. De mix van stedenbouw en landschap zorgt voor interessante puzzels. Hierbinnen vind ik klimaatverandering een erg interessant en belangrijk thema, hoe we omgaan met water en hitte wordt steeds belangrijker.

Naast het ontwerpen van de leefomgeving heb ik interesse in het maken van animatievideo’s. Het uitleggen van relatief complexe onderwerpen op een zo simpel mogelijke en zo kort mogelijke manier zodat iedereen het snapt. Een beeld spreekt meer dan duizend woorden.

Maud van den Elzen

Landschapsontwerper +31 (0)73 – 711 37 70