“Alleen samen kunnen wij toekomstbestendige ontwerpen maken waarin ieder zich prettig voelt. Luisteren, elkaar begrijpen en leren staat hierbij centraal.”

Een 10 voor topo en lekker knutselen, daar was ik als klein meisje het meest dol op. Ik vond het fantastisch om al die dorpen, steden, regio’s, rivieren, gebergten en landen te leren voor school. Ondertussen ging ik in mijn vrije tijd het liefst lekker schilderen, breien, scoubidouen, muziek maken, zagen, timmeren of sporten. Een bezig bijtje dus. Naarmate ik ouder werd is dit niet veranderd. Ik houd ervan om bezig te zijn, iets nieuws te leren en ontdekken en schroom hierbij niet voor een uitdaging. Zo leerde ik leren kleding naaien, sieraden maken, surfen, skiën, salsa dansen en heb ik inmiddels via de beroepservaringsperiode (PEP) stedenbouw mijn titel stedenbouwkundige behaald. Nog steeds ben ik namelijk het liefst creatief bezig en ook is de interesse in het stedelijk domein gebleven.

Die interesse is tijdens mijn opleiding Architectural Urban Design and Engineering (stedenbouw) aan de TU Eindhoven verder gegroeid. Hier kwam ik erachter dat de afwisseling tussen ontwerpen en onderzoeken binnen de stedenbouw mij goed ligt. Na mijn studie ben ik bij LOS gestart als ruimtelijk ontwerper en werk ik aan diverse projecten op verschillende schaalniveaus: van regionale plannen tot aan straatniveau en van verkavelingen tot aan beeldkwaliteitsplannen. Ik vind het uitdagend om te werken aan plannen met een zekere complexiteit en diversiteit van hedendaagse uitdagingen; zoals de woningbouwopgave, extreme regenbuien en de daarmee gepaard gaande invloeden op de mens. Ik ontwerp dan ook graag met het oog op de toekomst, met oplossingen voor zowel de korte als lange termijn. Samen met het team zet ik me volledig in voor een goed resultaat. Tegelijkertijd houd ik het graag luchtig en gezellig. Werken met mij is een mix van hard werken, humor, luisteren naar elkaar en creativiteit.

Anna van Rij

Stedenbouwkundige +31 (0)73 – 711 37 70