“We need to meet the greatest challenge of our lives with stubborn optimism. And imagining is the first step.” - Xiye Basitda

De maatschappelijke discussies en actualiteiten waar we in iedere opdracht mee te maken hebben, zorgen ervoor dat mijn werk bij LOS interessant, uitdagend en relevant blijft. Van wereldwijde uitdagingen zoals inspelen op klimaatverandering tot lokale uitdagingen zoals het beperken van parkeeroverlast in een schoolomgeving. Iedere opdracht is weer een nieuwe uitdaging om samen met inwoners en andere belanghebbenden passende oplossingen te zoeken om de leefomgeving mooier, beter en toekomstbestendig te maken.

In een snel veranderende wereld waar de ene na de andere crisis zich aandient, vind ik de quote van Xiye Bastida een mooi uitgangspunt. In haar geval heeft ze het over klimaatverandering, maar met een goed portie optimisme en een open houding komen we tot creatieve ideeën en oplossingen voor allerlei opgaven die op ons afkomen. Onze kracht als ontwerpers zit hem ook vooral in het visualiseren en voorstelbaar en concreet maken van die oplossingen.

Sophie Rijswijk

Stedenbouwkundig Ontwerper +31 (0)73 – 711 37 70