OpenContent

“De details zijn niet alleen details. Ze maken het ontwerp.” - Charles Eames

Hoe maken mensen optimaal gebruik van de ruimte? Wat maakt het prettig om er te verblijven? Deze vragen staan centraal voor mij in de projecten waar ik aan werk. Na mijn studie Spatial Design ging ik aan de slag bij LOS als ruimtelijk ontwerper. Rond dezelfde tijd startte ik met de master stedenbouw. Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en ben ik in de eindfase van mijn studie én werk ik met nog net zoveel enthousiasme bij LOS. Binnen het bureau werk ik voornamelijk op grotere schaal: van verkavelingsplannen tot gebieds- en omgevingsvisies. 

Als ontwerper haal ik inspiratie uit de (cultuur)historie van een plek: Welke verhalen zijn er al geschreven en wat wordt het volgende hoofdstuk? Een ontwerp is voor mij geslaagd als het concept een sterk verhaal vertelt, en de losse puzzelstukjes in elkaar vallen. Een cursus tot lokale landschapsambassadeur heeft mijn passie voor cultuurhistorie en de ontstaansgeschiedenis van het cultuurlandschap versterkt. 

Ik voel me op mijn plek binnen LOS door de diversiteit aan projecten in landelijke regio’s en het samenwerken in teamverband. Mijn Limburgse roots zijn een goede mix met de Brabantse gezelligheid in ons team.

Tessa Verstegen

Stedenbouwkundig Ontwerper +31 (0)73 – 711 37 70