OpenContent

Participatie

Samen tot betere plannen komen

Écht samenwerken leidt tot betere plannen. Lokale kennis en ervaring -van bewoners, ondernemers en belangenverenigingen- kunnen plannen verrijken. Zo kan blijken dat er behoefte is aan een ander type woning dan vooraf gedacht. Of komen we samen tot een invulling van de openbare ruimte waar de hele buurt profijt van heeft. 

Hoe zorgen we ervoor dat mensen met ons mee willen doen? En dat we niet alleen de voor de hand liggende doelgroepen bereiken?

Dat doen we door ons eerst goed te verdiepen in de doelgroep, bijvoorbeeld aan de hand van leefstijlenonderzoek. Maar ook door gewoon de buurt in te gaan en met mensen te praten. Met verschillende middelen bereiken we diverse relevante doelgroepen. Een pakkend vormgegeven uitnodiging spreekt meer aan dan een standaardbrief. We maken altijd duidelijk wat meedoen oplevert.

Soms organiseren we bijeenkomsten, een andere keer gaan we juist naar de mensen toe. En, we maken het leuk door creatieve werkvormen in te zetten. Op allerlei manieren proberen we de creativiteit van bewoners aan te wakkeren en te gebruiken. Wat helpt is dat we zelf met concrete en prikkelende ideeën komen. Dat zet mensen aan het denken. Met samenwerken dus geen flauw compromis, maar betere plannen.